Пържоли от крехко агнешко, поднесени с пикантен конфитюр, направен от боровинки, люти чушки, чесън, джинджифил и розмарин.
Трябват ви:
8 агнешки пържоли
6 с. л. кафява захар
250 г. пресни боровинки
60 г. нарязан пресен джинджифил
1-2 люти чушки (със семките), нарязани
1 скилидка чесън, нарязана
½ ч.л. розмарин
1 ч.ч. вино Порто
¼ ч.л. сол (или на вкус)
Начин на приготвяне:
Кафявата захар се слага в тежък тиган на средна температура за да се карамелизира и покафенее.
Добавят се джинджифилът, лютите чушки, розмаринът и солта. Температурата се намаля и се готви докато джинджифилът омекне.
Прибавят се боровинките и виното. Покрива се и се оставя се да ври на тих огън за 20 минути, докато конфитюрът стане гъст и гладък.
Сваля се от котлона и се оставя покрит. Трябва да се поддържа топъл.
Пържолите се подправят с прясно смлян черен пипер.
На средна температура в тиган се слага олио. Пържолите се пържат от двете срани докато са готови (приблизително по 3 минути от всяка страна).
Сервирайте пържолите, покрити с конфитюра, поднесете с вълшебно червено вино.