Следва

4 септември, сряда - Рийз Уидърспуун

Агнешки пържоли с горещ конфитюр от боровинки

Пържоли от крехко агнешко, поднесени с пикантен конфитюр, направен от... 

Food преди 10 години

Пържоли от крехко агнешко, поднесени с пикантен конфитюр, направен от боровинки, люти чушки, чесън, джинджифил и розмарин.

Трябват ви:

8 агнешки пържоли

6 с. л. кафява захар

250 г. пресни боровинки

60 г. нарязан пресен джинджифил

1-2 люти чушки (със семките), нарязани

1 скилидка чесън, нарязана

½ ч.л. розмарин

1 ч.ч. вино Порто

¼ ч.л. сол (или на вкус)

Начин на приготвяне:

Кафявата захар се слага в тежък тиган на средна температура за да се карамелизира и покафенее.

Добавят се джинджифилът, лютите чушки, розмаринът и солта. Температурата се намаля и се готви докато джинджифилът омекне.

Прибавят се боровинките и виното. Покрива се и се оставя се да ври на тих огън за 20 минути, докато конфитюрът стане гъст и гладък.

Сваля се от котлона и се оставя покрит. Трябва да се поддържа топъл.

Пържолите се подправят с прясно смлян черен пипер.

На средна температура в тиган се слага олио. Пържолите се пържат от двете срани докато са готови (приблизително по 3 минути от всяка страна).

Сервирайте пържолите, покрити с конфитюра, поднесете с вълшебно червено вино.

 

More from View Sofia

More Food