Агнешко върху ризото
Необходими продукти
  • • 220 г печено агнешко месо без кост - Задушено агнешко бутче
  • • 40 г ориз
  • • 30 г масло
  • • 100 г спанак, ситно нарязан
  • • 100 мл телешки бульон
  • • 50 г домат, само филенца
  • • 20 г лук, ситно накълцан
  • • 5 г пармезан
  • • 1 клонка розмарин
  • • 1 клонка мащерка
  • • сол
  • • прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне
В тиган се разтопява маслото и лука се запържва 2 минути. Добавя се спанака и ориза и след още 2 минути се залива с бульона. Оставя се на огъня, докато оризът стане готов. Овкусява се със сол, пармезан и черен пипер. Месото се поставя в голяма чиния. Гарнира се с ризотото и с филенцата от домат, украсява се с подправките и се залива със соса от печеното агнешко.

Рецептата е добавена от angellina на 10 Януари 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
angellina
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Тази рецепта предлага възможност да се използва останалото агнешкото месо от Гергьовден, но забележката ти е уместна и аз веднага се коригирам за това добавих Задушено агнешко бутче. Надявам се да ти хареса, Деси.10 Яну 2009

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.