Агнешко върху ризото
Необходими продукти
- • 220 г печено агнешко месо без кост - Задушено агнешко бутче
- • 40 г ориз
- • 30 г масло
- • 100 г спанак, ситно нарязан
- • 100 мл телешки бульон
- • 50 г домат, само филенца
- • 20 г лук, ситно накълцан
- • 5 г пармезан
- • 1 клонка розмарин
- • 1 клонка мащерка
- • сол
- • прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне
В тиган се разтопява маслото и лука се запържва 2 минути. Добавя се спанака и ориза и след още 2 минути се залива с бульона. Оставя се на огъня, докато оризът стане готов. Овкусява се със сол, пармезан и черен пипер. Месото се поставя в голяма чиния. Гарнира се с ризотото и с филенцата от домат, украсява се с подправките и се залива със соса от печеното агнешко.
Рецептата е добавена от angellina на 10 Януари 2009 г.
Още рецепти за:
Ястия с агнешко месо ⋅ Агнешко с ориз ⋅ Агнешко със спанак ⋅ Ястия с ориз ⋅ Ястия със спанак ⋅ Ризото
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 angellina [Автор на рецептата] | Тази рецепта предлага възможност да се използва останалото агнешкото месо от Гергьовден, но забележката ти е уместна и аз веднага се коригирам за това добавих Задушено агнешко бутче. Надявам се да ти хареса, Деси. | 10 Яну 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.