Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Пържено Агнешко»Агнешки котлети с кашкавалена коричка

Агнешки котлети с кашкавалена коричка

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Агнешки котлети с кашкавалена коричка1 / 2
17/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5
"Капризно ястие, което във вашите сръчни ръце ще се превърне в истинско произведение на изкуството"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг котлети
  • кашкавал - 200 г
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 40 г бяло
  • галета - 150 г
  • масло - 60 г
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се посоляват и поръсват с черен пипер, след което се оставят да престоят 1-2 часа. Настържете кашкавала и го смесете с разбитите яйца.

Овкусените котлети се овалват последователно в брашното, в сместа от яйца и настъргания кашкавал и в галетата.

Загрейте в тиган олио и масло и изпържете агнешкото. Кашаквалените котлети се поднасят със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: