Пикантно агнешко печено

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пикантно агнешко печено1 / 3
25/04/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"Не може просто да хвърлиш агнешкото във фурната и да искаш резултат - трябва си майсторлък и мерак, но усилията ви ще бъдат възнаградени с аплодисментите на гостите"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 гр.
  • чесън - 25 гр.
  • кисели краставички - 100 гр.
  • горчица - 20 гр.
  • оцет - 25 мл.
  • олио - 100 мл. или зехтин
  • бира - 300 мл. или бяло вино
  • джоджен
  • босилек
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на малки порцийки от по 50-60 гр, сложете мазнина и малко вино и изпeчете месото до кафеникава коричка.

Накълцайте чесъна и нарежете краставичките на ситни кубчета.

Смесете горчицата, оцета, босилека, джоджена и магданоза. Прибавете към сместа виното, подправете на вкус със сол и черен пипер. Сложете сместа да кипне и залейте месото.

Доопечете месото на слаба фурна и поднесете с топла гарнитура, като ориз, картофи и др.

Рейтинг

3.5
52
45
31
23
10
Дай твоята оценка: