рецепта
Агнешки котлети с мед и чили
от The AWW
Агнешко и овче месо
Българска
Рецептата "Агнешки котлети с мед и чили" беше добавена на
Продукти
агнешки котлета | 8 (520 г) |
Чесън | 2 скилидки |
зърнеста горчица | 1 с. л. |
настъргана лимонова кора | 1 ч. л. |
лимонов сок | 2 с. л. |
мед | 2 с. л. |
къри | 2 ч. л. |
1 ч.л. паста от люти чушки (sambal oelek) | |
куркума на прах | 1 ч.л. |
САЛЦА
1 (190 г) домат, нарязан на кубчета | |
ситно нарязан кориандър | 1 с.л. |
лимонов сок | 2 ч.л. |
Приготвяне
• Чесънът се пресова.
• В голяма купа агнешките котлети се смесват с всички продукти.
• Всичко се разбърква добре.
• Купата се покрива и се оставя в хладилник за 3 часа или за цяла нощ.
• Изваждат се агнешките котлети и се пекат на скара от двете страни.
• През това време се приготвя салцата : доматите, кориандърът и лимоновият сок се разбъркат.
• Изпечените агнешки котлети с мед и чили се поднасят с доматената салца.
Бележки
Рецепта за Агнешки котлети с мед и чили - вкусна и различна :-)
Етикети: агнешко месо , рецепти за скара , агнешки котлети