рецепта

Агнешки котлети с мед и чили

Агнешки котлети с мед и чили

Рецепта за Агнешки котлети с мед и чили + салца от домати = отличен резултат на масата :-) Опитайте и ще се убедите сами.
3.67 5 3

Агнешко и овче месо

Българска

Рецептата "Агнешки котлети с мед и чили" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

агнешки котлета 8 (520 г)
Чесън 2 скилидки
зърнеста горчица 1 с. л.
настъргана лимонова кора 1 ч. л.
лимонов сок 2 с. л.
мед 2 с. л.
къри 2 ч. л.
1 ч.л. паста от люти чушки (sambal oelek)
куркума на прах 1 ч.л.

САЛЦА

1 (190 г) домат, нарязан на кубчета
ситно нарязан кориандър 1 с.л.
лимонов сок 2 ч.л.

• Чесънът се пресова.

• В голяма купа агнешките котлети се смесват с всички продукти.

• Всичко се разбърква добре.

• Купата се покрива и се оставя в хладилник за 3 часа или за цяла нощ.

• Изваждат се агнешките котлети и се пекат на скара от двете страни.

• През това време се приготвя салцата : доматите, кориандърът и лимоновият сок се разбъркат.

• Изпечените агнешки котлети с мед и чили се поднасят с доматената салца.


Бележки

Рецепта за Агнешки котлети с мед и чили - вкусна и различна :-)