рецепта
Агнешко бутче с чесън и розмарин за Гергьовден
от The AWW
Агнешко и овче месо
Подготовка: 15 мин.
Готвене: 90 мин.
Порции: 6-8
Българска
Рецептата "Агнешко бутче с чесън и розмарин за Гергьовден" беше добавена на
Продукти
агнешко бутче | 2 кг |
Розмарин | 2 стръка |
Чесън | 8 скилидки |
краве масло | 20 г меко |
смлян черен пипер | 1 ч. л. |
Приготвяне
• За рецептата "Агнешко бутче с чесън и розмарин за Гергьовден" с помощта на ножа се правят дълбоки разрези по бутчето.
• Скилидките чесън се обелват и се нарязват на филийки.
• Розмаринът се скълцва на едро.
• Мекото масло за рецептата "Агнешко бутче с чесън и розмарин за Гергьовден" се разбърква със смления черен пипер.
• Агнешкото бутче се шпикова с чесън и розмарин.
• Намаслява се отгоре с маслото.
• До този момент рецептата "Агнешко бутче с чесън и розмарин за Гергьовден" бутчето може да бъде приготвено, покрито и оставено за една нощ в хладилника или да се замрази.
• Пече се непокрито в предварително загрята фурна на 200-210 С за 15 минути.
• Фурната се намалява до 180-190 С и агнешкото бутче с чесън и розмарин за Гергьовден се пече отново непокрито 1 час и 15 минути или до готовност.