Кулинарни рецепти » Пълнено агнешко бутче със зеленчуков сос

 Пълнено агнешко бутче със зеленчуков сос

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 агнешко бутче
• 250 г кайма /смес/
• 1 филия сух хляб
• 5 стръка зелен лук
• 1 яйце
• 1 к.ч. мазнина
• 2 моркова
• 2 картофа
• 1 малка глава целина
• 1 дафинов чист
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчето по дължина и изваждаме коста. Начукваме месото и посоляваме.

Смесваме каймата с разбитото масло, накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязания лук, яйцето, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разстиламе плънката върху месото, навиваме го на руло и го завързваме. Запържваме го в сгорещената мазнина, докато се зачерви равномерно.

Прибавяме морковите, картофите, целината, дафиновия лист и 10-15 зърна черен пипер. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и задушаваме на умерен огън.

Щом месото омекне го изваждаме, а зеленчука претриваме и връщаме в соса. Прибавяме брашното, размито във виното, и варим 5-6 мин. Нарязваме рулото на филийки и го заливаме с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало